Prijspenning voor de Wereldtentoonstelling te Londen in 1862

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Leonard Charles Wyon (medailleur)
,
Daniel Maclise (medailleur)

Datering

1862

Periode

19de eeuw
De eerste grote Wereldtentoonstelling "The Great Exhibition" werd in 1851 gehouden te Londen in the Crystal Palace. Na Dublin, New York en Parijs was het in 1862 opnieuw aan Londen om een Wereldtentoonstelling te organiseren, ditmaal in South Kensington op de plaats waar zich vandaag het Natuurhistorisch Museum bevindt. Deze prijspenning vormde de officiële beloning voor de verschillende exposanten en…
Lees meer
De eerste grote Wereldtentoonstelling "The Great Exhibition" werd in 1851 gehouden te Londen in the Crystal Palace. Na Dublin, New York en Parijs was het in 1862 opnieuw aan Londen om een Wereldtentoonstelling te organiseren, ditmaal in South Kensington op de plaats waar zich vandaag het Natuurhistorisch Museum bevindt. Deze prijspenning vormde de officiële beloning voor de verschillende exposanten en juryleden. Dit exemplaar ontving dhr. Duhayon-Brunfaut als jurylid. Op de voorzijde staat de allegorische voorstelling van Brittania, zittend op een troon, omringd door zes vrouwen met allerlei attributen die de kunsten voorstellen, ontworpen door de Ierse kunstenaar Daniël Maclise.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.