Ontwerp voor een prijspenning voor de vijfde Biënnale van Venetië in 1903

Public Domain

Kunstenaar / maker

Stefan Schwartz (medailleur)

Datering

1903

Periode

20ste eeuw
In 1903 werd in Venetië de vijfde grote internationale tentoonstelling voor Schone Kunsten georganiseerd. De stad richtte een wedstrijd in voor de gravure van een gouden prijsmedaille. Ze moest een diameter van 40 mm hebben en de voorzijde moest een allegorische voorstelling van het glorieuze kunstverleden van Venetië uitbeelden alsook de tekst "Ve Esposizione Internazionale d'Arte della Città di Venezia…
Lees meer
In 1903 werd in Venetië de vijfde grote internationale tentoonstelling voor Schone Kunsten georganiseerd. De stad richtte een wedstrijd in voor de gravure van een gouden prijsmedaille. Ze moest een diameter van 40 mm hebben en de voorzijde moest een allegorische voorstelling van het glorieuze kunstverleden van Venetië uitbeelden alsook de tekst "Ve Esposizione Internazionale d'Arte della Città di Venezia. 1903". Op de keerzijde werd de verplichte tekst "Gran Premio della Città di Venezia" voorzien en ook een vrije ruimte voor de gravure van de naam van de laureaat. Deze plaquette in brons (met aparte keerzijde, zie 1911-DB-2) is het ontwerp van Stephan Schwartz. Op de voorkant zie je een buste van een jonge vrouw met een Venetiaans hoofddeksel. In haar hand houdt ze een bol waarop een beeldje staat van een gevleugelde vrouw met een lauwerkrans in de hand. Op de keerzijde staat een pancarte afgebeeld met links en rechts ervan een lauriertak en erboven de gevleugelde leeuw van Venetië met zijn poot op twee tafelen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.