Herinneringspenning van de Provinciale Tentoonstelling van Oost-Vlaanderen in Gent in 1899

Public Domain

Kunstenaar / maker

Victor Lemaire (medailleur)

Datering

1899

Periode

19de eeuw
Onder impuls van de uitgever Lodewijk De Vriese werd in 1899 een Provinciale Tentoonstelling gehouden in de voormalige Citadelkazerne in Gent. Ongeveer 400 maatschappijen van allerlei aard namen deel aan de feestelijkheden die in en tijdens de tentoonstelling doorgingen. Deze penning, gegraveerd door Victor Lemaire, werd aan alle deelnemende verenigingen overhandigd. Op de voorzijde staat de Maagd van Gent en…
Lees meer
Onder impuls van de uitgever Lodewijk De Vriese werd in 1899 een Provinciale Tentoonstelling gehouden in de voormalige Citadelkazerne in Gent. Ongeveer 400 maatschappijen van allerlei aard namen deel aan de feestelijkheden die in en tijdens de tentoonstelling doorgingen. Deze penning, gegraveerd door Victor Lemaire, werd aan alle deelnemende verenigingen overhandigd. Op de voorzijde staat de Maagd van Gent en op de keerzijde een opschrift ter herinnering aan dit evenement.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.