Ontwerp voor een prijspenning voor de scholen van de Franse Republiek

Public Domain

Kunstenaar / maker

Oscar Roty (medailleur)

Datering

1886

Periode

19de eeuw
Dit ontwerp voor een penning werd in 1886 door Oscar Roty uitgevoerd en was bedoeld als prijspenning voor scholen van de Franse Republiek. Het stuk in witte Sèvres biscuit stelt een gehelmde vrouw met kuras voor, als zinnebeeld van de Republiek. Voor elke gelegenheid werd een gepaste keerzijde gegraveerd. In 1895 werd dit ongewijzigde ontwerp als voorzijde gebruikt voor een…
Lees meer
Dit ontwerp voor een penning werd in 1886 door Oscar Roty uitgevoerd en was bedoeld als prijspenning voor scholen van de Franse Republiek. Het stuk in witte Sèvres biscuit stelt een gehelmde vrouw met kuras voor, als zinnebeeld van de Republiek. Voor elke gelegenheid werd een gepaste keerzijde gegraveerd. In 1895 werd dit ongewijzigde ontwerp als voorzijde gebruikt voor een stuk aangaande het vijfde congres van het gevangeniswezen met op de keerzijde een zicht op Parijs en een aangepast opschrift.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.