Erepenning voor de hulpverleners tijdens de uitbraak van de cholera-epidemie in Hamburg in 1892

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

H.M. BRONZE Sammler (atelier)
,
August Vogel (medailleur)

Datering

1892

Periode

19de eeuw
In de 19de eeuw braken in Europa regelmatig grote cholera-epidemiën uit. Oorzaken waren de slechte woonomstandigheden en de gebrekkige hygiëne. In 1892 werd Hamburg zwaar getroffen. Na de uitbraak gaf het gemeentebestuur van Hamburg de opdracht een erepenning te ontwerpen als beloning voor geleverde diensten. De twee mannen die voor hun leven vechten tegen monsterachtige slangen staan hier symbool voor…
Lees meer
In de 19de eeuw braken in Europa regelmatig grote cholera-epidemiën uit. Oorzaken waren de slechte woonomstandigheden en de gebrekkige hygiëne. In 1892 werd Hamburg zwaar getroffen. Na de uitbraak gaf het gemeentebestuur van Hamburg de opdracht een erepenning te ontwerpen als beloning voor geleverde diensten. De twee mannen die voor hun leven vechten tegen monsterachtige slangen staan hier symbool voor de strijd tegen het kwade. Op de keerzijde wordt verwezen naar de dankbaarheid van de stad Hamburg.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.