Penning voor de Pan-Amerikaanse tentoonstelling in Buffalo in 1901

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Earle Fraser (medailleur)

Periode

20ste eeuw
De Pan-Amerikaanse tentoonstelling was een Wereldtentoonstelling die van 1 mei 1901 tot 2 november 1901 werd gehouden in de Amerikaanse stad Buffalo, New York. Er werd elektriciteit voorzien door de 40 km noordelijker gelegen centrale van Niagara Falls. De tentoonstelling is bekend gebleven door de moord op de Amerikaanse president William McKinley die op 6 september 1901 tijdens een bezoek…
Lees meer
De Pan-Amerikaanse tentoonstelling was een Wereldtentoonstelling die van 1 mei 1901 tot 2 november 1901 werd gehouden in de Amerikaanse stad Buffalo, New York. Er werd elektriciteit voorzien door de 40 km noordelijker gelegen centrale van Niagara Falls. De tentoonstelling is bekend gebleven door de moord op de Amerikaanse president William McKinley die op 6 september 1901 tijdens een bezoek aan de tentoonstelling werd neergeschoten. James Earle Fraser maakte voor die tentoonstelling een portretpenning, opgedragen aan zijn leraar Augustus Saint-Gaudens. Dit is een in brons gegoten ontwerp van één van de zijden, met de afbeelding van Pegasus en de klassieke voorstelling van een beeldhouwer. Fraser heeft het thema van het geveugelde paard Pegasus meermaals gebruikt in zijn ontwerpen, zo ook in de monumentale beeldhouwwerken 'The Arts of Peace' in Washington. Dit ontwerp werd door Fraser aan het publiek voorgesteld op het Salon van de Medaille tijdens de Wereldtentoonstelling te Brussel in 1910.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.