Portretpenning van koning Leopold II, ter herinnering aan de Wereldtentoonstelling te Antwerpen in 1885

Public Domain

Kunstenaar / maker

Charles Wiener (medailleur)

Datering

1885

Periode

19de eeuw
De Wereldtentoonstelling te Antwerpen in 1885 was niet alleen een primeur voor Antwerpen maar ook voor België, want het was de eerste maal dat dit evenement in ons land doorging. Het prestige dat van dergelijke expo's uitging, was vooral belangrijk voor economie en handel. Pas tegen het einde van de eeuw krijgen de kunsten meer aandacht. Voor de opkomende medaillekunst…
Lees meer
De Wereldtentoonstelling te Antwerpen in 1885 was niet alleen een primeur voor Antwerpen maar ook voor België, want het was de eerste maal dat dit evenement in ons land doorging. Het prestige dat van dergelijke expo's uitging, was vooral belangrijk voor economie en handel. Pas tegen het einde van de eeuw krijgen de kunsten meer aandacht. Voor de opkomende medaillekunst was het een must om deze grote evenementen te vereeuwigen met allerlei penningen. De meest bekende ontwerpers werden dan ook aangesproken zoals Wyon in Londen in 1862 en Ponscarme in Parijs in 1867. België wilde dan ook niet onderdoen en koos voor Charles Wiener, die een penning maakte met de beeltenis van koning Leopold II.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.