Herinneringspenning van de Wereldtentoonstelling in Antwerpen in 1894

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jules Baetes (medailleur)

Datering

1894

Periode

19de eeuw
In 1894 werd in Antwerpen voor de tweede keer de Wereldtentoonstelling georganiseerd. Ze werd geopend door Leopold II op 5 mei. Het werd een groot succes met als hoogtepunt de reconstructie van "Oud Antwerpen" gerealiseerd door schilder Van Kuyck en architect Eugène Geefs. Dit idee zou later ook in Brussel en in Gent hernomen worden. Zoals gebruikelijk werden heel wat…
Lees meer
In 1894 werd in Antwerpen voor de tweede keer de Wereldtentoonstelling georganiseerd. Ze werd geopend door Leopold II op 5 mei. Het werd een groot succes met als hoogtepunt de reconstructie van "Oud Antwerpen" gerealiseerd door schilder Van Kuyck en architect Eugène Geefs. Dit idee zou later ook in Brussel en in Gent hernomen worden. Zoals gebruikelijk werden heel wat penningen uitgegeven om de tentoonstelling te vereeuwigen. De officiële herdenkingspenning werd bij Michaux besteld en werd, naargelang de vraag, tot driemaal per week in de tentoonstellingsgebouwen zelf geslagen. Op de voorzijde de beeltenis van koning Leopold II, op de keerzijde een wereldbol die boven de tentoonstellingsgebouwen zweeft en het wapenschild van Antwerpen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.