Portretpenning ter ere van baron Jules-Marie-Alphonse Jacques

In Copyright

Kunstenaar(s) / maker(s)

Paul Fisch (atelier)
,
Eugène De Bremaecker (medailleur)

Datering

1921

Periode

20ste eeuw
Baron Jacques was een militair, afkomstig uit Stavelot. Tussen 1887 en 1905 vergezelde hij vier campagnes naar Kongo en streed er tegen de Arabieren. In de eerste wereldoorlog was hij commandant van het 12de regiment tijdens verschillende veldslagen. Jacques ontving de titel van Baron op 15 augustus 1919. Dit stuk voor Baron Jacques wordt soms, ten onrechte, beschouwd als de…
Lees meer
Baron Jacques was een militair, afkomstig uit Stavelot. Tussen 1887 en 1905 vergezelde hij vier campagnes naar Kongo en streed er tegen de Arabieren. In de eerste wereldoorlog was hij commandant van het 12de regiment tijdens verschillende veldslagen. Jacques ontving de titel van Baron op 15 augustus 1919. Dit stuk voor Baron Jacques wordt soms, ten onrechte, beschouwd als de vierde medaille die door "Les Amis de la Médaille d'Art" aan de voornaamste episodes uit de oorlog werd gewijd. De Bremaecker heeft deze penning, onafhankelijk van voornoemde reeks, aangeboden aan de leden van zijn vereniging. Op de voorzijde is baron Jules-Marie-Alphonse Jacques geportretteerd, op de keerzijde staat zijn wapenschild en drie krijgers met harnas en schild.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Paul Fisch , Eugène De Bremaecker
Type eremedaille AAT
Categorie penningen (medailles)
Materiaal
brons, rechthoekig; gladde rand
brons
Afmetingen 697 x 477 mm
Objectnummer 1923-AC
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.