Penning van de Internationale Tentoonstelling voor Nijverheid en Arbeid te Turijn in 1911

In Copyright

Kunstenaar(s) / maker(s)

Johnson (atelier)
,
Enrico Saroldi (medailleur)

Datering

1911

Periode

20ste eeuw
Op deze bronzen prijspenning wordt op de voorzijde verwezen naar de Internationale Tentoonstelling voor Nijverheid en Arbeid te Turijn door middel van de voorstelling van twee mannen die op een aambeeld slaan met een hamer, met op de achtergrond het tentoonstellingsgebouw. Op de keerzijde staat een patriottische voorstelling van een naakte man die drie rechtopstaande geweren vasthoudt. Hij wordt vergezeld…
Lees meer
Op deze bronzen prijspenning wordt op de voorzijde verwezen naar de Internationale Tentoonstelling voor Nijverheid en Arbeid te Turijn door middel van de voorstelling van twee mannen die op een aambeeld slaan met een hamer, met op de achtergrond het tentoonstellingsgebouw. Op de keerzijde staat een patriottische voorstelling van een naakte man die drie rechtopstaande geweren vasthoudt. Hij wordt vergezeld van een gevleugelde engel en een man met een vlag. Het drietal wordt omringd door bloemenslingers.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.