Herinneringspenning van het Numismatisch Congres te Brussel in 1910

In Copyright

Kunstenaar / maker

Jules Jourdain (medailleur)

Datering

1910

Periode

20ste eeuw
Ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling te Brussel in 1910 werd een groot "Salon International de la Médaille Contemporaine" gehouden. De "Société Royale de Numismatique" en de "Société Hollandaise-Belge des Amis de la Médaille" organiseerden er samen een Numismatisch Congres. Er waren twee afdelingen, één gewijd aan de numismatiek in het algemeen, de andere uitsluitend aan de kunst en de toenmalige…
Lees meer
Ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling te Brussel in 1910 werd een groot "Salon International de la Médaille Contemporaine" gehouden. De "Société Royale de Numismatique" en de "Société Hollandaise-Belge des Amis de la Médaille" organiseerden er samen een Numismatisch Congres. Er waren twee afdelingen, één gewijd aan de numismatiek in het algemeen, de andere uitsluitend aan de kunst en de toenmalige medailletechniek. De deelnemers aan dit congres konden eveneens inschrijven voor deze gedenkpenning. De penning werd ontworpen door Jules Jourdain en stelt op de voorzijde een archeologische opgraving voor waarbij een man een aantal munten vindt in de aarde. Een vrouw bekijkt een munt die ze in de handen houdt. Op de achterzijde van de penning wordt de medailleur aan het werk voorgesteld, staande voor zijn ezel.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.