Plaquette voor het Navigatiecongres te Milaan in 1905

In Copyright

Kunstenaar(s) / maker(s)

Johnson (atelier)
,
Giannino Castiglioni (medailleur)
,
Egidio Boninsegna (medailleur)

Datering

1905

Periode

20ste eeuw
Deze plaquette werd ontworpen voor het tiende congres van de Navigatie in Milaan in 1905. De twee graveurs, Bonisegna (voorzijde) en Castiglione (keerzijde) koppelden het gebeuren aan twee grote figuren uit de Italiaanse geschiedenis: Columbus, ontdekkingsreiziger en Leonardo da Vinci, kunstenaar en uitvinder. De voorzijde beeldt hun gekoppelde bustes af, de keerzijde toont op één paneel de zeilschepen van Columbus…
Lees meer
Deze plaquette werd ontworpen voor het tiende congres van de Navigatie in Milaan in 1905. De twee graveurs, Bonisegna (voorzijde) en Castiglione (keerzijde) koppelden het gebeuren aan twee grote figuren uit de Italiaanse geschiedenis: Columbus, ontdekkingsreiziger en Leonardo da Vinci, kunstenaar en uitvinder. De voorzijde beeldt hun gekoppelde bustes af, de keerzijde toont op één paneel de zeilschepen van Columbus en op een ander paneel de verwelkoming van Da Vinci in een haven. De wisselende richting van voor- en keerzijde is eerder ongewoon in de medaillekunst.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.