Portretpenning van koning Leopold II ter ere van de inhuldiging van het kanaal Brugge - Zeehaven in 1907

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Janvier & Duval (atelier)
,
Godfried Devreese (medailleur)

Datering

1907

Periode

20ste eeuw
De zeehaven van Brugge werd plechtig ingehuldigd door koning Leopold II op 23 juli 1907. De zeehaven is verbonden met de stad door middel van een kanaal van 10 km. Dit gigantische bouwwerk kwam er op initiatief van de Brugse burgemeester Visart de Bocarmé. Het stadsbestuur wilde deze gebeurtenis vereeuwigen met de uitgifte van deze gedenkpenning met het portret van…
Lees meer
De zeehaven van Brugge werd plechtig ingehuldigd door koning Leopold II op 23 juli 1907. De zeehaven is verbonden met de stad door middel van een kanaal van 10 km. Dit gigantische bouwwerk kwam er op initiatief van de Brugse burgemeester Visart de Bocarmé. Het stadsbestuur wilde deze gebeurtenis vereeuwigen met de uitgifte van deze gedenkpenning met het portret van Leopold II, waarin Devreese op de keerzijde de voorspoed uitbeeldt die de nieuwe haven aan de stad zal brengen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.