Portretpenning ter gelegenheid van het gouden jubileum van priester Gerardus-Wilhelmus van Heukelem

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

J. & W. Beggarstaff (medailleur)
,
Carel Joseph Anton Begeer (atelier)

Datering

1909

Periode

20ste eeuw
Gerardus-Wilhelmus van Heukelem (1834-1910) werd op 10 augustus 1859 tot priester gewijd. Hij was reeds op jeugdige leeftijd geïnteresseerd in kunst en architectuur en werd artistiek adviseur van de aartsbisschop. Zijn eigen verzameling vormde de kern voor het in 1868 opgerichte Aartsbisschoppelijk Museum te Utrecht dat later opgenomen werd in het Catharijneconvent. Deze portretpenning werd uitgegeven bij de vijftigste verjaardag…
Lees meer
Gerardus-Wilhelmus van Heukelem (1834-1910) werd op 10 augustus 1859 tot priester gewijd. Hij was reeds op jeugdige leeftijd geïnteresseerd in kunst en architectuur en werd artistiek adviseur van de aartsbisschop. Zijn eigen verzameling vormde de kern voor het in 1868 opgerichte Aartsbisschoppelijk Museum te Utrecht dat later opgenomen werd in het Catharijneconvent. Deze portretpenning werd uitgegeven bij de vijftigste verjaardag van zijn priesterwijding.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.