Academische studie naar sculptuur: Discophoros

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Charles Rousseau (tekenaar)

Datering

1882

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van de Discophoros, getekend door Karel Rousseau in 1882. Rousseau was toen leerling aan de Academie Brugge in de klas naar 'antiek - figuur'. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. De studie is getekend naar een afgietsel van het beeldhouwwerk 'Discophoros'. Een jonge, naakte atleet bereidt zich voor om de discus te…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van de Discophoros, getekend door Karel Rousseau in 1882. Rousseau was toen leerling aan de Academie Brugge in de klas naar 'antiek - figuur'. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. De studie is getekend naar een afgietsel van het beeldhouwwerk 'Discophoros'. Een jonge, naakte atleet bereidt zich voor om de discus te werpen. Hij richt zijn linkerhand naar voor en houdt de schijf in de andere hand naast zijn lichaam. De figuur is vastgemaakt aan een steunpunt op de sokkel. Het beeld is vanuit driekwart aanzicht getekend, het gezicht in profiel naar links. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De aantekeningen duiden op Rousseaus wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel te zien met zijn toegewezen letter 'A'. Eugène Copman signeerde, al is nog onbekend in welke hoedanigheid. Dat Rousseau eerste werd, noteerde men rechtsonder. Ook zijn naam, afkomst en het wedstrijdjaar werden opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles Rousseau VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 731 x 600 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0664.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.