Academische studie naar sculptuur: buste van Diana

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Edouard Goethals (tekenaar)

Datering

circa 1866

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Diana, getekend door Edouard Goethals. Goethals was ingeschreven in de klas naar sculptuur in het schooljaar 1865-66 aan de Academie Brugge (SAB, Academie, nr. 9). Wellicht maakte hij deze studie voor de prijswedstrijd van dat schooljaar. Hij behaalde de tweede prijs. Klasgenoot Albéric Deroux werd toen eerste (0022.GRO0601.II) en Pharaon de Winter derde (022.GRO0599.II). Er…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Diana, getekend door Edouard Goethals. Goethals was ingeschreven in de klas naar sculptuur in het schooljaar 1865-66 aan de Academie Brugge (SAB, Academie, nr. 9). Wellicht maakte hij deze studie voor de prijswedstrijd van dat schooljaar. Hij behaalde de tweede prijs. Klasgenoot Albéric Deroux werd toen eerste (0022.GRO0601.II) en Pharaon de Winter derde (022.GRO0599.II). Er werd getekend naar afgietsel van het beeldhouwwerk Diana van Versailles (Louvre, Parijs). De godin is afgebeeld met chiton en een diadeem in het golvend haar. De studie is getekend met zwart krijt of houtskool als medium. De leerling tekende de buste een kwartslag gedraaid, waarbij het gezicht van Diana frontaal weergegeven is. Linksboven staat de academiestempel met de handtekening van secretaris Vanden Abeele en de tekenletter voor anonieme jurering.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Edouard Goethals
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 725 x 563 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0600.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.