Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Leo Dubois (tekenaar)

Datering

1791

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door een leerling aan de Academie Brugge tijdens de prijskamp van 1791. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De naam van de leerling en de ranking is niet vermeld, maar de tekening kan wellicht toegeschreven worden aan Leo Dubois. Dubois, afkomstig van Diksmuide…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door een leerling aan de Academie Brugge tijdens de prijskamp van 1791. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De naam van de leerling en de ranking is niet vermeld, maar de tekening kan wellicht toegeschreven worden aan Leo Dubois. Dubois, afkomstig van Diksmuide, behaalde de laatste prijs, samen met Pieter Ramaut in de klas naar levend model. Deze identificatie gebeurt op basis van de toegekende wedstrijdletter 'A', linksboven op de tekening (SAB, Academie, nr. 19). Franciscus Kinsoen won toen de eerste prijs (0014.GRO045.II) en Johannes Riethage werd tweede (0016.GRO0097.II). Het model is getekend van op de rug gezien. Hij wijst met uitgestrekte arm naar links, draait het hoofd naar rechts en leunt met zijn rechterarm op een hoge sokkel. Zijn linkervoet staat op een voetblok. De tekening heeft bijgesneden bladranden en er is een papierstrook aan de tekening gelijmd onderaan. Daarop werden de voeten en het voetblokje getekend. Linksboven staat de academiestempel met de handtekeningen van secretaris Vande Steene en directeur de Cock.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Leo Dubois
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 615 x 424 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0539.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.