Heilige Sebastiaan

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph Benoît Suvée (tekenaar)

Datering

1774

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Joseph Benoît Suvée exploreerde niet enkel de mogelijkheden van krijt als medium maar tekende ook met inkt. Deze pentekening bevat veel dynamiek in de compositie en toont spectaculaire effecten tussen licht en donker. Hiervoor gebruikt Suvée bruine inkt met wassingen in bruin. De hoogsels ontstaan door toetsen witte gouache toe te voegen. Het onderwerp van de Heilige Sebastiaan vormt hier…
Lees meer
Joseph Benoît Suvée exploreerde niet enkel de mogelijkheden van krijt als medium maar tekende ook met inkt. Deze pentekening bevat veel dynamiek in de compositie en toont spectaculaire effecten tussen licht en donker. Hiervoor gebruikt Suvée bruine inkt met wassingen in bruin. De hoogsels ontstaan door toetsen witte gouache toe te voegen. Het onderwerp van de Heilige Sebastiaan vormt hier een dankbaar excuus om een naakt uit te beelden. In 1777 zal Suvée het thema terug opnemen om een schilderij te creëren dat als ‘envoi de pensionnaire’ van Rome naar Parijs gestuurd wordt ter beoordeling van de jury van de academie. Dat werk zal uiteindelijk als voorbeeld gediend hebben voor de Heilige Sebastiaan, geschilderd door zijn leerling Augustin van den Berghe (0000.GRO0131.I).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Benoît Suvée VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in bruine inkt, bruin gewassen met hoogsels in witte gouache
Afmetingen 415 x 260 mm
Locatie Depot
Objectnummer 2021.GRO0007.II
Beschrijving
Onderwerpen heiligen , figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.