Academische studie naar prent of sculptuur: rechtervoet op sokkel

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

circa 1802

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een rechtervoet op een sokkel of steun. Vermoedelijk werd deze tekening gemaakt in de klas naar prenten of sculptuur aan de Academie van Brugge. De naam van de leerling-tekenaar is niet gekend. De vervaardigingsdatum kan geschat worden rond 1802 aan de hand van het watermerk in het papier (zie bv. 0014.GRO0076.II). De studie is uitgevoerd op tekenpapier…
Lees meer
Academische studie van een rechtervoet op een sokkel of steun. Vermoedelijk werd deze tekening gemaakt in de klas naar prenten of sculptuur aan de Academie van Brugge. De naam van de leerling-tekenaar is niet gekend. De vervaardigingsdatum kan geschat worden rond 1802 aan de hand van het watermerk in het papier (zie bv. 0014.GRO0076.II). De studie is uitgevoerd op tekenpapier dat bijgesneden is tot een kleiner liggend formaat, met behoud van de originele schepranden aan de zijranden en bovenste rand. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Een beeldfragment van een voet is centraal afgebeeld, waarbij de hiel op een verhoogde steun rust. Het afgietsel is getekend vanuit driekwart aanzicht tegen een donkere achtergrond. Er is een tweede studie bewaard van dit gipsmodel, wellicht naar prent getekend in rood krijt: 0022.GRO1160.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 304 x 462 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1152.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.