Academische studie naar prent: buste van Venus

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph Rotse (tekenaar)

Datering

1770

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent, getekend door Joseph Rotse in 1770. Venus is in profiel naar links afgebeeld. Ze draagt een jurk met een brede halsopening en kijkt met gebogen hoofd naar beneden. Ze draagt een diadeem in haar opgestoken haar en een ketting met parels, vastgemaakt met een strik rond haar hals. Het gaat om een kopie naar de prent…
Lees meer
Academische studie naar prent, getekend door Joseph Rotse in 1770. Venus is in profiel naar links afgebeeld. Ze draagt een jurk met een brede halsopening en kijkt met gebogen hoofd naar beneden. Ze draagt een diadeem in haar opgestoken haar en een ketting met parels, vastgemaakt met een strik rond haar hals. Het gaat om een kopie naar de prent in crayonmanier, met als titel 'Teste de Venus' van Bonnet (graveur) naar ontwerp van Clément. De prent bevat iets meer details, zoals de ontblote borst van Venus en de plooival van haar jurk of mantel. Het cijfer 1 ('J') duidt erop dat Rotse met deze tekening de eerste prijs won tijdens de prijskamp van 1770. Hij was toen ingeschreven in de tweede klas naar prenten aan de Academie Brugge (SAB, Academie, nr. 19). Andere verwijzingen naar de wedstrijddeelname, zoals de academiestempel en handtekening van de directeur, zijn afwezig doordat het papier langs de bladranden afgesneden werd. De tekening wordt bewaard in een album met wedstrijdtekeningen naar prent.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Rotse
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekening op gevergeerd papier in rood krijt
Afmetingen 448 x 302 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.11.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.