Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

1777

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een staand mannelijk naakt, getekend door een leerling van de Academie Brugge in 1777. De anonieme leerling was ingeschreven in de klas naar levend model. Hij maakte deze studie tijdens een wedstrijd om beste plaatsen en werd toen eerste. Een mannelijk naakt is frontaal afgebeeld in staande pose, steunend op zijn rechterbeen. Zijn linkerbeen is geplooid en…
Lees meer
Academische studie van een staand mannelijk naakt, getekend door een leerling van de Academie Brugge in 1777. De anonieme leerling was ingeschreven in de klas naar levend model. Hij maakte deze studie tijdens een wedstrijd om beste plaatsen en werd toen eerste. Een mannelijk naakt is frontaal afgebeeld in staande pose, steunend op zijn rechterbeen. Zijn linkerbeen is geplooid en zijn voet staat wat hoger op een bankje. Het model houdt zijn rechterarm in een hoek omhoog en grijpt een touw vast. Zijn andere arm is gekruist voor zijn lichaam weergegeven. In zijn hand houdt hij een ovalen schild dat met een doek gedrapeerd werd. De man heeft zijn blik naar rechtsonder gericht. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Verschillende aantekeningen op de studie verwijzen naar de wedstrijddeelname van de leerling. Zo kreeg hij het tekennummer 'L' dat linksboven te zien is, zodat zijn studie anoniem beoordeeld kon worden. Daarbij staan ook de academiestempel en een handtekening van directeur Paul de Cock.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 546 x 448 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0052.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.