Academische studie naar sculptuur: buste van een Romeinse jongen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1797

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een buste van een Romeinse jongen, getekend in zwart krijt of houtskool en gehoogd met wit krijt. De naam van de leerling en de datum zijn niet vermeld. Vermoedelijk werd deze tekening gemaakt in een wedstrijd om beste (zit)plaatsen in 1797. De anonieme leerling behaalde de zesde plaats. François van Nieuwenhuyse werd toen eerste: 0016.GRO0011.II…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een buste van een Romeinse jongen, getekend in zwart krijt of houtskool en gehoogd met wit krijt. De naam van de leerling en de datum zijn niet vermeld. Vermoedelijk werd deze tekening gemaakt in een wedstrijd om beste (zit)plaatsen in 1797. De anonieme leerling behaalde de zesde plaats. François van Nieuwenhuyse werd toen eerste: 0016.GRO0011.II. De letter F in de linker bovenhoek verwijst naar de toegewezen letter van de student voor anonieme jurering. De buste van de Romeinse jongen is getekend vanuit frontaal aanzicht. De jongen draagt een gewaad dat samengeknoopt is op de schouder met een broche. Linksboven staat de academiestempel met de handtekening van leraar Fricx. Drie andere studies uit deze wedstrijd zijn bewaard, getekend door anonieme leerlingen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 595 x 440 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0432.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.