Singerie

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

David II Teniers (intermediaire schilder)

Datering

circa 1610 - circa 1700

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Tafereel met een als kwakzalver geklede aap voor een tafel in een vertrek vol flessen en potten. De aap houdt een urinaal tegen het licht en bekijkt het. Naast hem staat zijn patiënt, een wijfjesaap. Het gaat hier om een zogenaamde 'singerie', een imitatie van menselijke handelingen door apen. Met name David II Teniers was befaamd om dergelijke taferelen, waarvan…
Lees meer
Tafereel met een als kwakzalver geklede aap voor een tafel in een vertrek vol flessen en potten. De aap houdt een urinaal tegen het licht en bekijkt het. Naast hem staat zijn patiënt, een wijfjesaap. Het gaat hier om een zogenaamde 'singerie', een imitatie van menselijke handelingen door apen. Met name David II Teniers was befaamd om dergelijke taferelen, waarvan er nog een vrij groot aantal gekend zijn. Dit tafereel is een als zodanig duidelijk herkenbare karikatuur van Teniers' 'Piskijker'. Het schilderij heeft een pendant, met name het werk 0000.GRO1730.I.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.