De anatomische les

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

1679

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Bij een opengesneden lijk staan vier geneesheren. Op basis van het groepsportret van het gildebestuur van de Brugse geneesheren, in 1677 door Filips Bernaerts geschilderd, kunnen de mannen geïdentificeerd worden. Het gaat om Cornelis Keldermans, Joris Simaey, Hendrik Franssens en François Guillemin of Frans Toomkins. De gelijkenis in de portretten heeft er eveneens toe geleid dat De anatomische les lange…
Lees meer
Bij een opengesneden lijk staan vier geneesheren. Op basis van het groepsportret van het gildebestuur van de Brugse geneesheren, in 1677 door Filips Bernaerts geschilderd, kunnen de mannen geïdentificeerd worden. Het gaat om Cornelis Keldermans, Joris Simaey, Hendrik Franssens en François Guillemin of Frans Toomkins. De gelijkenis in de portretten heeft er eveneens toe geleid dat De anatomische les lange tijd werd toegeschreven aan Filips Bernaerts. Het stijlverschil tussen dit schilderij en Het bestuur van het Brugse chirurgijnsambacht maakt die toeschrijving echter onhoudbaar.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 109 x 133 cm
Locatie Sint-Janshospitaal
Objectnummer 0000.GRO0497.I
Beschrijving
Onderwerpen portretten , genrestukken
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.