Vier figuren

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jan Asselijn

Datering

circa 1615 - circa 1652

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Centraal bevinden zich een hond en drie Italiaans geklede personages: één slapend, één drinkend en één rechtopstaand met zijn rug naar de toeschouwer en een stok in de handen. Links kruipt een vierde figuur weg. Deze groep is een letterlijke herhaling van het centrale deel van 'Gezicht op de herstelwerken aan de Sint-Antoniesdijk' door Jan Asselijn (1652). Het is echter…
Lees meer
Centraal bevinden zich een hond en drie Italiaans geklede personages: één slapend, één drinkend en één rechtopstaand met zijn rug naar de toeschouwer en een stok in de handen. Links kruipt een vierde figuur weg. Deze groep is een letterlijke herhaling van het centrale deel van 'Gezicht op de herstelwerken aan de Sint-Antoniesdijk' door Jan Asselijn (1652). Het is echter niet uit te maken of het hier gaat om een origineel van de schilder, of om een kopie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.