De boerenadvocaat

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Pieter II Brueghel

Datering

1620

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Een advocatenkantoor met overal rommelige stapels en bundels dossierstukken. Rechts achter een bureau zit de procureur, die een document leest. Centraal verschillende boeren, hun handen vol natura als betaling voor de dure rechtsbijstand van de advocaat. De voorstelling heeft wellicht, zoals vaak bij dergelijke genretaferelen, een politiek-satirische symboliek. Het grotesk karakter van het tafereel doet aan een spotprent denken; de…
Lees meer
Een advocatenkantoor met overal rommelige stapels en bundels dossierstukken. Rechts achter een bureau zit de procureur, die een document leest. Centraal verschillende boeren, hun handen vol natura als betaling voor de dure rechtsbijstand van de advocaat. De voorstelling heeft wellicht, zoals vaak bij dergelijke genretaferelen, een politiek-satirische symboliek. Het grotesk karakter van het tafereel doet aan een spotprent denken; de advocaat heeft misschien niet toevallig Habsburgse trekken gekregen. Dit werk is één van de tientallen kopieën die gemaakt zijn, naar een origineel werk van Pieter Bruegel de Jonge.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.