Boerenerf

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1640 - circa 1659

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Een hoeve met erf, waarop stapels materiaal ligt en enkele dieren rondlopen. Centraal een meid die melk overgiet in een ton. Een oude man raakt haar kin aan. Links in het deurgat van de hoeve zit een oude vrouw die vermanend haar rechterwijsvinger opsteekt. Op de achtergrond rechts een met melkbussen gevulde paardenkar, met voerman. Het centrale thema is het…
Lees meer
Een hoeve met erf, waarop stapels materiaal ligt en enkele dieren rondlopen. Centraal een meid die melk overgiet in een ton. Een oude man raakt haar kin aan. Links in het deurgat van de hoeve zit een oude vrouw die vermanend haar rechterwijsvinger opsteekt. Op de achtergrond rechts een met melkbussen gevulde paardenkar, met voerman. Het centrale thema is het verleidingstafereel van de oude boer die de melkmeid verleidt. Dit is een vaak terugkerend motief in de genreschilderkunst van de Nederlanden en is een zeventiende-eeuwse variant op het oude motief van het Ongelijke Liefdespaar.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen
Materiaal
olieverf op paneel
Afmetingen 57.5 x 83.3 cm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO0478.I
Beschrijving
Onderwerp genrestukken
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.