Singerie in een kunstkamer

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

David II Teniers

Datering

circa 1610 - circa 1700

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Voorstelling van een kunstkamer met een aap die aan het schilderen is. Enkele andere apen staan als cognoscenti voor de schilderijen in de verzameling. Hun houding en costumering gaan terug op types van David II Teniers. Het gaat hier om een zogenaamde 'singerie', een imitatie van menselijke handelingen door apen. Met name David II Teniers was befaamd om dergelijke taferelen…
Lees meer
Voorstelling van een kunstkamer met een aap die aan het schilderen is. Enkele andere apen staan als cognoscenti voor de schilderijen in de verzameling. Hun houding en costumering gaan terug op types van David II Teniers. Het gaat hier om een zogenaamde 'singerie', een imitatie van menselijke handelingen door apen. Met name David II Teniers was befaamd om dergelijke taferelen, waarvan er nog een vrij groot aantal gekend zijn. Of het hier gaat om een letterlijke herhaling van een (verloren) origineel door Teniers, is niet uit te maken. Het schilderij vormt een pendant met het werk 0000.GRO1731.I.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.