Kerkinterieur

Public Domain

Kunstenaar / maker

Hendrick Cornelisz. van Vliet (schilder)

Datering

ca. 1655

Periode

17de eeuw
Bij de Delftse schilder Hendrik van Vliet gaat het vooreerst om de monumentaliteit van de imaginaire architectuur. Maar ook het verhalende is belangrijk. Een vrouw zit met een kind op haar schoot. Deze jonge vrouw – een weduwe (?) – vormt een contrast met het open graf op de voorgrond. In het spel van licht en schaduw en het graf…
Lees meer
Bij de Delftse schilder Hendrik van Vliet gaat het vooreerst om de monumentaliteit van de imaginaire architectuur. Maar ook het verhalende is belangrijk. Een vrouw zit met een kind op haar schoot. Deze jonge vrouw – een weduwe (?) – vormt een contrast met het open graf op de voorgrond. In het spel van licht en schaduw en het graf schuilt een verwijzing naar de vergankelijkheid van het leven, zoals beschreven in het boek Job: ‘want als een schaduw zijn onze dagen op aarde’.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Hendrick Cornelisz. van Vliet VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel
olieverf AAT , paneel AAT
Afmetingen 23.3 x 18.4 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer S-60
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.