Dorpskermis

Public Domain

Kunstenaar / maker

Joost Cornelisz. Droochsloot (schilder)

Datering

1629

Periode

17de eeuw
In een brede dorpsstraat is een kermis aan de gang. Links en rechts staan huizen, de meeste met een rieten dak. De horizon is laag gehouden waardoor een hoog luchtruim ontstaat. Verspreid over het schilderij zijn er talrijke feestgangers actief, boeren zowel als stedelingen. Het meest deftige gezelschap bestaat uit de staande officier centraal in het midden, zijn zittende collega…
Lees meer
In een brede dorpsstraat is een kermis aan de gang. Links en rechts staan huizen, de meeste met een rieten dak. De horizon is laag gehouden waardoor een hoog luchtruim ontstaat. Verspreid over het schilderij zijn er talrijke feestgangers actief, boeren zowel als stedelingen. Het meest deftige gezelschap bestaat uit de staande officier centraal in het midden, zijn zittende collega, ook met snor en sikje, en naast hem een net geklede dame. Rechts van de staande officier is een staand en zittend koppel afgebeeld. Bij het zittend koppel steekt de man vrijmoedig zijn linkerhand in de rok van de vrouw.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joost Cornelisz. Droochsloot VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel
olieverf AAT , paneel AAT
Afmetingen 57.7 x 84 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1953-J
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.