Stilleven met gevogelte

Public Domain

Kunstenaar / maker

Abraham van Beijeren (schilder)

Datering

1661

Periode

17de eeuw
Op een tafel die gedeeltelijk bedekt is met een grijsgrauw kleed, ligt een kalkoen die op enkele veren na gepluimd is. De kop en hals zijn door de schilder op sierlijke wijze geschikt. Voor de vijzel is een gedeelte van de vleugel van de kalkoen te zien met aan het uiteinde een puntje bloed. De kippen rechtsboven zijn nog niet…
Lees meer
Op een tafel die gedeeltelijk bedekt is met een grijsgrauw kleed, ligt een kalkoen die op enkele veren na gepluimd is. De kop en hals zijn door de schilder op sierlijke wijze geschikt. Voor de vijzel is een gedeelte van de vleugel van de kalkoen te zien met aan het uiteinde een puntje bloed. De kippen rechtsboven zijn nog niet ontdaan van hun veren. Bij de grootste sijpelt bloed uit haar bek. Het witte vlees van de kalkoen vormt een fel contrast met de donkere achtergrond. De vijzel zou kunnen verwijzen naar vergankelijkheid.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.