Karikatuur van Joseph-Benoît Suvée

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

François André Vincent (tekenaar)

Datering

circa 1774

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
In 1772 vertrok Suvée naar Rome. Hij verbleef enkele jaren aan de Académie de France en ontmoette er de Franse kunstenaar François-André Vincent met wie hij levenslang bevriend zal blijven. Deze karikatuurtekening is een prachtige getuigenis van de vriendschap tussen twee beloftevolle kunstenaars aan het begin van hun carrière. Met enkele rake lijnen in zwarte inkt, beeldt Vincent Suvée voluit…
Lees meer
In 1772 vertrok Suvée naar Rome. Hij verbleef enkele jaren aan de Académie de France en ontmoette er de Franse kunstenaar François-André Vincent met wie hij levenslang bevriend zal blijven. Deze karikatuurtekening is een prachtige getuigenis van de vriendschap tussen twee beloftevolle kunstenaars aan het begin van hun carrière. Met enkele rake lijnen in zwarte inkt, beeldt Vincent Suvée voluit af in profiel naar links. Ondanks de karikaturale uitvergroting van de lange, scherpe neus, is de beeltenis niet kwetsend. Met zijn guitige lach wekt de jonge man sympathie op. Het lijkt alsof hij veel plezier beleefde aan de poseersessie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.