Portret van Joseph Benoït Suvée

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean-Bernard Duvivier (tekenaar)

Datering

1780

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Jean-Bernard Duvivier maakte dit portret van Suvée in 1780, toen hij leerling was aan de academie van Brugge. Suvée was dan net académicien geworden en kon zich Peintre du Roi noemen, zoals uit het opschrift onderaan blijkt. In Brugge werd Suvées lidmaatschap aan de Parijse academie op 5 maart 1780 gevierd met een feestelijke optocht. Wellicht was Duvivier hier zo…
Lees meer
Jean-Bernard Duvivier maakte dit portret van Suvée in 1780, toen hij leerling was aan de academie van Brugge. Suvée was dan net académicien geworden en kon zich Peintre du Roi noemen, zoals uit het opschrift onderaan blijkt. In Brugge werd Suvées lidmaatschap aan de Parijse academie op 5 maart 1780 gevierd met een feestelijke optocht. Wellicht was Duvivier hier zo van onder de indruk dat hij ervoor koos zijn held te eren met een dubbelportret. Zo tekende hij niet alleen dit portret van Suvée maar maakte hij terwijl ook een portret van Eyck in dezelfde stijl. Door Suvée naast van Eyck te plaatsten eerde Duvivier hem als een soort tweede van Eyck. Hij liet zich inspireren door Suvées zelfportret dat toen in de Brugse academie te zien was (0000.GRO0138.I). Beide portretten zijn getekend met zwarte inkt, zwart en grijs gewassen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jean-Bernard Duvivier VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
penseel in zwart en grijs, zwart en grijs gewassen
Afmetingen 257 x 198 mm
Locatie Depot
Objectnummer 2016.GRO0004.II
Beschrijving
Onderwerp portretten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.