Margaretha van Oostenrijk in aanbidding voor de Madonna

Public Domain

Kunstenaar / maker

Meester van 1499 (schilder)

Periodes

15de eeuw, 16de eeuw
Margaretha van Oostenrijk, tante van Karel V, was van 1507 tot 1530 bijna ononderbroken landvoogdes van de Nederlanden. Haar hof in Mechelen groeide uit tot een centrum van kunst en cultuur. Het diptiekje uit het museum behoorde tot haar verzameling. Het wordt toegeschreven aan de Meester van 1499, een leerling van Hugo van der Goes. Margaretha, in aanbidding voor de…
Lees meer
Margaretha van Oostenrijk, tante van Karel V, was van 1507 tot 1530 bijna ononderbroken landvoogdes van de Nederlanden. Haar hof in Mechelen groeide uit tot een centrum van kunst en cultuur. Het diptiekje uit het museum behoorde tot haar verzameling. Het wordt toegeschreven aan de Meester van 1499, een leerling van Hugo van der Goes. Margaretha, in aanbidding voor de tronende Madonna, is hier voorgesteld in haar privévertrek. Zij zit geknield op een rood tapijt met wit kruis, het wapenschild van haar man Philibert van Savoie. De geketende aap aan haar voeten symboliseert de zege van de deugd over de zonde. De hond is het zinnebeeld van de trouw.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Meester van 1499 RKD
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 30.6 x 14.6 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1973-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.