Portret van Livina van Steelant

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Meester van Jacob IV van Schotland (toegeschreven aan)
,
Gerard Horenbout (toegeschreven aan)

Datering

ca. 1524

Periode

16de eeuw
Deze portretten van een patriciërsfamilie vormden mogelijk de buitenpanelen van een drieluik, waarvan het middenpaneel verdwenen is. Wie hier is geportretteerd weten we door de wapenschilden en -spreuken in de geopende getijdeboeken. Man en vrouw zijn voorgesteld samen met hun kinderen. De kinderen met een kruisje tussen hun gevouwen handen waren bij de uitvoering van het schilderij al overleden. Achter…
Lees meer
Deze portretten van een patriciërsfamilie vormden mogelijk de buitenpanelen van een drieluik, waarvan het middenpaneel verdwenen is. Wie hier is geportretteerd weten we door de wapenschilden en -spreuken in de geopende getijdeboeken. Man en vrouw zijn voorgesteld samen met hun kinderen. De kinderen met een kruisje tussen hun gevouwen handen waren bij de uitvoering van het schilderij al overleden. Achter hen staat een beschermengel. De Gentse miniaturist en paneelschilder Gerard Horenbout aan wie deze portretten worden toegeschreven werkte aan het hof van Margaretha van Oostenrijk. Het uiterst verfijnde naturalisme en de hoge technische kwaliteit herinneren aan het werk van Gerard David.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Meester van Jacob IV van Schotland RKD , Gerard Horenbout VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 43.4 x 33.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1937-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.