Watervogels

Public Domain

Datering

ca. 1685

Periode

17de eeuw
Aan de rand van een poel is een kleurrijke groep watervogels verzameld. Alle aandacht gaat uit naar de roze pelikaan, links. De grond ligt vol vuil, uitwerpselen, steentjes en takjes. Melchior d’Hondecoeter bestudeerde het gevogelte in levenden lijve in volières en menagerieën in en rond Amsterdam. Hij werkte voor rijke burgers die riante panden bewoonden waar het salet (voorloper van…
Lees meer
Aan de rand van een poel is een kleurrijke groep watervogels verzameld. Alle aandacht gaat uit naar de roze pelikaan, links. De grond ligt vol vuil, uitwerpselen, steentjes en takjes. Melchior d’Hondecoeter bestudeerde het gevogelte in levenden lijve in volières en menagerieën in en rond Amsterdam. Hij werkte voor rijke burgers die riante panden bewoonden waar het salet (voorloper van de salon) werd voorzien van wand- en plafondbeschilderingen. Ook dit schilderij maakte oorspronkelijk deel uit van een wandbeschildering. Het was oorspronkelijk groter, zoals blijkt bij de kraanvogel links en de zwarte vogel rechts die doorsneden zijn. Het doek werd blijkbaar versneden om makkelijker als schilderij verkocht te kunnen worden. Dat was het lot van de meeste wandschilderingen van D’Hondecoeter.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.