Steengroeve

Public Domain

Kunstenaar / maker

Théodore Rousseau (schilder)

Datering

ca. 1827

Periode

19de eeuw
Vanaf circa 1827 schilderde Théodore Rousseau in het woud van Fontainebleau. Hiermee was hij een van de eerste kunstenaars die actief waren in de omgeving van Barbizon. Rousseau had een klassieke kunstenaarsopleiding genoten, en deze schilders-praktijk weerspiegelde zich ook in zijn werk. Bij de voorbereiding van zijn schilderijen baseerde hij zich op getekende of geschilderde schetsen naar de natuur. Vervolgens…
Lees meer
Vanaf circa 1827 schilderde Théodore Rousseau in het woud van Fontainebleau. Hiermee was hij een van de eerste kunstenaars die actief waren in de omgeving van Barbizon. Rousseau had een klassieke kunstenaarsopleiding genoten, en deze schilders-praktijk weerspiegelde zich ook in zijn werk. Bij de voorbereiding van zijn schilderijen baseerde hij zich op getekende of geschilderde schetsen naar de natuur. Vervolgens bracht hij de tekening met pen aan op doek of, zoals hier, op papier. Daarna ging hij deze tekening geleidelijk aan beschilderen. Rousseaus systematische manier van werken blijkt uit deze studie van een steengroeve, waarbij zowel het getekende als beschilderde deel van het werk zichtbaar is gebleven.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.