Ondergaande zon op de heide

Public Domain

Kunstenaar / maker

Adrien Joseph Heymans (schilder)

Datering

ca. 1877

Periode

19de eeuw
Zijn leven lang was Adrien-Joseph Heymans actief in de omgeving van Kalmthout in de Antwerpse Kempen. Naar het voorbeeld van Hippolyte Boulenger en de kunstenaars actief rond het dorp Tervuren bij Brussel, verzamelde in de jaren 1870 in Kalmthout een groep gelijkgestemde landschapsschilders. Ze hadden een voorliefde gemeen voor de openluchtschildering en streefden naar een atmosferische voorstelling van de natuur…
Lees meer
Zijn leven lang was Adrien-Joseph Heymans actief in de omgeving van Kalmthout in de Antwerpse Kempen. Naar het voorbeeld van Hippolyte Boulenger en de kunstenaars actief rond het dorp Tervuren bij Brussel, verzamelde in de jaren 1870 in Kalmthout een groep gelijkgestemde landschapsschilders. Ze hadden een voorliefde gemeen voor de openluchtschildering en streefden naar een atmosferische voorstelling van de natuur. Hun grijzige landschappen waren echter geen afspiegeling van de werkelijkheid, maar veeleer een weerspiegeling van de eigen gemoedstoestand. Die melancholische visie is ook terug te vinden in het vroege werk van Adrien-Joseph Heymans, onder meer in Ondergaande zon op de heide.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.