Landschap in de Dauphiné

Public Domain

Kunstenaar / maker

Théodore Fourmois (schilder)

Datering

1846

Periode

19de eeuw
Théodore Fourmois was een van de eerste schilders in België om zich te verzetten tegen de academische landschapschilderkunst. Hij streefde naar een volkomen integratie van mens en dier in het landschap, en hechtte veel belang aan het schilderen in en naar de natuur. Hoewel hij zich in zijn werken vanuit de natuur liet inspireren, waren zij deels ook ontleend aan…
Lees meer
Théodore Fourmois was een van de eerste schilders in België om zich te verzetten tegen de academische landschapschilderkunst. Hij streefde naar een volkomen integratie van mens en dier in het landschap, en hechtte veel belang aan het schilderen in en naar de natuur. Hoewel hij zich in zijn werken vanuit de natuur liet inspireren, waren zij deels ook ontleend aan de fantasie. De kunstenaar behoorde nog tot de romantische schilders, maar door zijn directe benadering van de natuur kan hij als wegbereider van de 19de-eeuwse Belgische landschapschilderkunst worden beschouwd. De monumentale bomen in Landschap in de Dauphiné doen sterk denken aan voorbeelden van de Hollandse 17de-eeuwse landschapschilders.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Théodore Fourmois VIAF RKD
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 55.5 x 76.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1921-B
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.