Het schuitje

Public Domain

Kunstenaar / maker

Eugène Isabey (schilder)

Periode

19de eeuw
In het werk van Eugène Isabey zijn verschillende invloeden aan te wijzen. Aan de Vlaamse en Hollandse meesters uit de 17de eeuw ontleende hij een voorkeur voor bruine tinten en grote luchtpartijen. Anderzijds had hij een grote bewondering voor de Britse landschapschilderkunst van John Constable en Richard Parkes Bonington, die in de jaren 1820-1830 ook in Frankrijk bekendheid genoten. In…
Lees meer
In het werk van Eugène Isabey zijn verschillende invloeden aan te wijzen. Aan de Vlaamse en Hollandse meesters uit de 17de eeuw ontleende hij een voorkeur voor bruine tinten en grote luchtpartijen. Anderzijds had hij een grote bewondering voor de Britse landschapschilderkunst van John Constable en Richard Parkes Bonington, die in de jaren 1820-1830 ook in Frankrijk bekendheid genoten. In Het schuitje krijgen we een duidelijk beeld van Isabeys landschapsvisie. Gezien het formaat en de papieren drager betreft het wellicht een studie in open lucht. Deze landschapsschets kreeg vorm door een instinctieve en onrustige penseelvoering. Gecombineerd met een plastisch en zintuiglijk kleurgebruik maakte dit van het eenvoudige onderwerp een levendige en overtuigende studie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.