Daags na de schipbreuk

Public Domain

Kunstenaar / maker

Paul Jean Clays (schilder)

Datering

1853

Periode

19de eeuw
In het vroege oeuvre van Paul Jean Clays overheerst de romantische invloed van zijn Franse leermeesters. Deze invloed verwerkte hij in voorstellingen van beroemde zeilschepen, buitenlandse havens en ook schipbreuken, zoals hier in Daags na de schipbreuk. In het schilderij overheerst het romantische gevoel, bijvoorbeeld in de detaillistische weergave van het sterk gehavende schip, en ook in de onstuimige zee…
Lees meer
In het vroege oeuvre van Paul Jean Clays overheerst de romantische invloed van zijn Franse leermeesters. Deze invloed verwerkte hij in voorstellingen van beroemde zeilschepen, buitenlandse havens en ook schipbreuken, zoals hier in Daags na de schipbreuk. In het schilderij overheerst het romantische gevoel, bijvoorbeeld in de detaillistische weergave van het sterk gehavende schip, en ook in de onstuimige zee en de dreigende wolkenhemel in de verte, elementen die herinneren aan de voorbije storm.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Paul Jean Clays VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 70.8 x 115.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1853-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.