Landschap bij valavond in Tirol

Public Domain

Kunstenaar / maker

Heinrich Funk (schilder)

Datering

1847

Periode

19de eeuw
Heinrich Funk specialiseerde zich in panoramische berglandschappen die hij in groot formaat uitwerkte. In Landschap bij valavond in Tirol besteedde de kunstenaar veel aandacht aan een contrasterende lichtwerking. Tegenover het donkere bergmeer links stelde Funk een lichtend accent in de rotspartij aan de oever. Deze keuze voor levendige en uitgestorven zones, voor licht- en schaduwpartijen was een kenmerkend stijlprincipe in…
Lees meer
Heinrich Funk specialiseerde zich in panoramische berglandschappen die hij in groot formaat uitwerkte. In Landschap bij valavond in Tirol besteedde de kunstenaar veel aandacht aan een contrasterende lichtwerking. Tegenover het donkere bergmeer links stelde Funk een lichtend accent in de rotspartij aan de oever. Deze keuze voor levendige en uitgestorven zones, voor licht- en schaduwpartijen was een kenmerkend stijlprincipe in de landschapschilderkunst van de Duitse romantiek.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.