Met moeder

Public Domain

Kunstenaar / maker

Anders Leonard Zorn (schilder)

Datering

1895

Periode

19de eeuw
Anders Zorn was een van de vele Scandinavische kunstenaars die zich in de late jaren 1880 in Parijs vestigde. Daar onderging hij de invloed van het impressionisme. Zorn debuteerde als aquarellist, wat later in zijn brede, virtuoze schildertechniek nog te merken is. Hij verwierf internationale bekendheid met portretten, huiselijke taferelen en naakten. Nieuw voor die tijd was zijn praktijk om…
Lees meer
Anders Zorn was een van de vele Scandinavische kunstenaars die zich in de late jaren 1880 in Parijs vestigde. Daar onderging hij de invloed van het impressionisme. Zorn debuteerde als aquarellist, wat later in zijn brede, virtuoze schildertechniek nog te merken is. Hij verwierf internationale bekendheid met portretten, huiselijke taferelen en naakten. Nieuw voor die tijd was zijn praktijk om de naakten, niet alleen in het atelier, maar ook in open lucht te schilderen. Hier zien we een moeder, beschermend gebogen over haar kind dat angstig en onzeker zijn eerste stapjes in de zee zet. Opmerkelijk is de sensualiteit waarmee de figuren zijn geschilderd. Met een krachtige maar toch vloeiende penseelstreek in een ritmische afwisseling tussen blauw en roze slaagde Zorn erin de golvende beweging van het water weer te geven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Anders Leonard Zorn VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf AAT , doek AAT
Afmetingen 96.9 x 64.3 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1895-G
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.