Gedenkpenning voor de honderdste verjaardag van de geboorte van Gaetano Donizetti

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Johnson (atelier)
,
Angelo Cappuccio (medailleur)

Datering

1897

Periode

19de eeuw
De Italiaanse componist Gaetano Donizetti kwam als soldaat met zijn regiment in Venetië terecht waar hij een opera liet opvoeren. Dat leverde het succes en de steun van belangrijke beschermers die zijn vrijstelling als soldaat konden bekomen. Hij schreef daarna nog ongeveer 70 opera's die in alle belangrijke steden van Europa werden opgevoerd. Na een succesvolle carrière werd hij in…
Lees meer
De Italiaanse componist Gaetano Donizetti kwam als soldaat met zijn regiment in Venetië terecht waar hij een opera liet opvoeren. Dat leverde het succes en de steun van belangrijke beschermers die zijn vrijstelling als soldaat konden bekomen. Hij schreef daarna nog ongeveer 70 opera's die in alle belangrijke steden van Europa werden opgevoerd. Na een succesvolle carrière werd hij in 1842 tot keizerlijke hofcomponist en kapelmeester benoemd in Wenen. In 1897 besloot de stad Bergamo de 100ste verjaardag van de geboorte van Donizetti te herdenken door de uitgifte van deze penning. De Zwitserse kunstenaar G. Chiattone verzorgde het ontwerp terwijl Angelo Cappuccio de gravure voor zijn rekening nam. Ze beeldt op de voorzijde de kathedraal van Bergamo af en op de keerzijde een vrouw met een lier. De produktie van de medailles werd toevertrouwd aan het huis Johnson te Milaan.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.