Stilleven met gevogelte

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jan Baptist Weenix (schilder)

Datering

ca. 1650

Periode

17de eeuw
Op het schilderij is een dode patrijs opgehangen in een marmerachtige nis. Onderaan liggen nog een drietal vogels, twee vinken en mogelijk een sijs. Vanuit een verborgen lichtbron is het gevogelte op theatrale wijze geaccentueerd waarbij de waaiervormige vleugel van de patrijs opvalt. Het tafereel wordt gezien als een jachtstilleven, omdat het voorgestelde gevogelte als buit afkomstig is van jacht…
Lees meer
Op het schilderij is een dode patrijs opgehangen in een marmerachtige nis. Onderaan liggen nog een drietal vogels, twee vinken en mogelijk een sijs. Vanuit een verborgen lichtbron is het gevogelte op theatrale wijze geaccentueerd waarbij de waaiervormige vleugel van de patrijs opvalt. Het tafereel wordt gezien als een jachtstilleven, omdat het voorgestelde gevogelte als buit afkomstig is van jacht in het wild. Het schilderij is op koper geschilderd. Koper is als drager een duurzamer materiaal dan hout of linnen en creëert een glanzend effect.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.