Herinneringsplaquette van de Wereldtentoonstelling te Parijs in 1900

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Oscar Roty (medailleur)
,
Monnaie de Paris (atelier)

Datering

1900

Periode

19de eeuw
Op de voorzijde van deze plaquette staat een vrouw met lang haar afgebeeld. Ze verzinnebeeldt de 19de eeuw en zit stervend op de grond, met haar rug tegen de stam van een eikeboom; er liggen rozen op haar schoot en in haar opgeheven rechterhand houdt ze een fakkel; rechts loopt een gevleugeld genie, zinnebeeld voor de 20ste eeuw, die de…
Lees meer
Op de voorzijde van deze plaquette staat een vrouw met lang haar afgebeeld. Ze verzinnebeeldt de 19de eeuw en zit stervend op de grond, met haar rug tegen de stam van een eikeboom; er liggen rozen op haar schoot en in haar opgeheven rechterhand houdt ze een fakkel; rechts loopt een gevleugeld genie, zinnebeeld voor de 20ste eeuw, die de fakkel van haar overneemt. Op de keerzijde ligt schuin over de plaquette een lauriertak in een bewolkte hemel met zicht op het grote en het kleine paleis van de Wereldtentoonstelling gezien vanuit de Nikolaas II-laan.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.