Academische prent: vrouw met sjaal op het hoofd

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monrocq (uitgever)
,
Joséphine Ducollet (prentmaker)

Datering

circa 1846 - circa 1876

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een studie van een vrouw, op een steunkarton verlijmd. Het gaat om een krijtlithografie van Joséphine Ducollet, circa 1846-1876 (werkzame periode). De afgebeelde vrouw draagt een sjaal op het hoofd en kijkt in profiel naar links. Op de prent zijn er hulplijnen aangeduid. De prent is genummerd [A (-) 77], maar het is onduidelijk uit welke reeks…
Lees meer
Academische prent van een studie van een vrouw, op een steunkarton verlijmd. Het gaat om een krijtlithografie van Joséphine Ducollet, circa 1846-1876 (werkzame periode). De afgebeelde vrouw draagt een sjaal op het hoofd en kijkt in profiel naar links. Op de prent zijn er hulplijnen aangeduid. De prent is genummerd [A (-) 77], maar het is onduidelijk uit welke reeks ze afkomstig is. Linksonder is er nog een spoor van een blinddrukstempel, afkomstig van de drukkerij en uitgeverij Monrocq. Deze prent van Ducollet diende vermoedelijk als lesmateriaal in de Academie Brugge.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Monrocq , Joséphine Ducollet
Type lithografie AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
lithografie in zwarte inkt op steunkarton
Afmetingen 340 x 262 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0820.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.