Academische prent: molen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monrocq (uitgever)
,
Jean Baptiste Hubert (ontwerper)

Datering

circa 1853 - circa 1855

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een uitzicht op een molen, naar ontwerp van Hubert. Lithografie in zwarte inkt, verlijmd op een steunkarton bekleed met blauw papier. De prent werd uitgegeven bij Monrocq (Parijs) binnen de reeks "Portefeuille de l'Ecole de Dessin", wellicht ca. 1853-1855. Het gaat om plaat 77 uit deze reeks. Een molen is weergegeven aan een rivier. Zowel links als…
Lees meer
Academische prent van een uitzicht op een molen, naar ontwerp van Hubert. Lithografie in zwarte inkt, verlijmd op een steunkarton bekleed met blauw papier. De prent werd uitgegeven bij Monrocq (Parijs) binnen de reeks "Portefeuille de l'Ecole de Dessin", wellicht ca. 1853-1855. Het gaat om plaat 77 uit deze reeks. Een molen is weergegeven aan een rivier. Zowel links als rechts is er wat vegetatie te zien. In de voorgrond liggen enkele rotsblokken aan het water. Deze lithografie is afkomstig van de Academie Brugge. De prent diende wellicht als didactisch materiaal.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Monrocq , Jean Baptiste Hubert
Type lithografie AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
lithografie in zwarte inkt, verlijmd op steunkarton
Afmetingen 323 x 488 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0990.III
Beschrijving
Onderwerp landschappen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.