Academische prent: uitzicht genomen in Montdidier, Picardië

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monrocq (uitgever)
,
Jean Baptiste Hubert (ontwerper)

Datering

1859

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent met afbeelding van een straat in Montdididier, Picardië. Links zijn enkele vakwerkhuizen op een rij te zien. In het midden, met een kerk in de achtergrond zijn enkele figuren weergegeven. Ook rechts staat nog een huisje. Het gaat om een lithografie in zwarte inkt naar ontwerp van Hubert. De prent, plaat 502, werd gedrukt en uitgegeven bij Monrocq…
Lees meer
Academische prent met afbeelding van een straat in Montdididier, Picardië. Links zijn enkele vakwerkhuizen op een rij te zien. In het midden, met een kerk in de achtergrond zijn enkele figuren weergegeven. Ook rechts staat nog een huisje. Het gaat om een lithografie in zwarte inkt naar ontwerp van Hubert. De prent, plaat 502, werd gedrukt en uitgegeven bij Monrocq (Parijs) in in de reeks "L'Ecole de Dessin" in 1857 (7e année, 84e Livraison). De litho is verlijmd op een steunkarton bekleed met blauw papier. Deze lithografie is afkomstig van de Academie Brugge. De prent diende wellicht als didactisch materiaal.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Monrocq , Jean Baptiste Hubert
Type lithografie AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
lithografie in zwarte inkt, verlijmd op steunkarton
Afmetingen 252 x 322 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0986.III
Beschrijving
Onderwerp landschappen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.