Academische prent: landschap met bomen, kreek en twee figuren

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monrocq (uitgever)
,
Jean Baptiste Hubert (ontwerper)

Datering

circa 1853 - circa 1855

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een landschap met bomen en kreek, naar ontwerp van Hubert. Lithografie in zwarte inkt, verlijmd op een steunkarton bekleed met blauw papier. De prent werd gedrukt en uitgegeven bij Monrocq (Parijs) binnen de reeks "Portefeuille de l'Ecole de Dessin", wellicht ca. 1853-1855. Het gaat om plaat 93 uit deze reeks. Centraal zijn enkele grote bomen te zien…
Lees meer
Academische prent van een landschap met bomen en kreek, naar ontwerp van Hubert. Lithografie in zwarte inkt, verlijmd op een steunkarton bekleed met blauw papier. De prent werd gedrukt en uitgegeven bij Monrocq (Parijs) binnen de reeks "Portefeuille de l'Ecole de Dessin", wellicht ca. 1853-1855. Het gaat om plaat 93 uit deze reeks. Centraal zijn enkele grote bomen te zien, omgeven door een kreek. Onder de boom links zitten twee figuren: een vrouw met een hoed en een kind. Deze lithografie maakt deel uit van de collectie afkomstig van de Academie Brugge. De prent diende wellicht als didactisch materiaal voor de leerlingen. Dit verklaart meteen ook de gebruikssporen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Monrocq , Jean Baptiste Hubert
Type lithografie AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
lithografie in zwarte inkt, verlijmd op steunkarton
Afmetingen 320 x 490 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0991.III
Beschrijving
Onderwerp landschappen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.